EU-valet den 26 maj – Vilka är utmaningarna? Vilka intressen står på spel?

Plenum

Den 26 maj är det val till Europaparlamentet – en av EU:s två lagstiftande församlingar  och världens enda internationella parlament. Där ska de 705 Europaparlamentarikerna från 27 medlemsländer, tillsammans med medlemsländernas regeringar, stifta lagar som gäller för EU:s snart 450 miljoner invånare och världens största marknad.

EU-valet den 26 maj är kanske viktigare än någonsin – för det äger rum i ett helt annat sammanhang än tidigare val. Europa står inför många stora utmaningar, och inte någon gång i modern tid har våra representativa demokratier varit utsatta för så många påfrestningar och utmaningar som nu. Krafter både inom och utanför EU utmanar flera av de värderingar, principer och rättigheter som vi länge har tagit för givna.

Hur ser spelplanen ut inför EU-valet? Vilka är de politiska utmaningarna och de stora sakfrågorna? Och hur kan du som enskild EU-medborgare engagera dig och påverka det som händer?

Välkommen att samtala med Björn Kjellström, som arbetar på Europaparlamentets kontor i Sverige och ansvarar för den digitala delen av Europaparlamentets institutionella kampanj ”Den här gången röstar jag” inför EU-valet, och Johan Wullt, som är presschef på EU-kommissionens representation i Sverige.

Välkommen,
Utrikespolitiska föreningen tillsammans med Europaparlamentets kontor och EU-kommissionens representation i Sverige. 

När

-

Var

Linköpings Stadsbibliotek, hörsalen
Östgötagatan 5
Linköping 582 32
Sweden

Kontakta

Björn Kjellström

Deltar du?